Dag to i Soacha! 

Heisann!

I dag har vi på ny tatt en tur med bussen til Soacha, Colombias nest største by, en times busstur unna hovedstaden, Bogotá. Simon, Gunder og Elling var på den kjempesnille siden i dag tidlig og lastet bussen full av dritt. Neida, av musikkutstyr som vi tok med til Soacha for å øve til en av konsertene, i tillegg til en gudstjeneste som står på agendaen i morgen. Musikkutstyret lånte vi fra akademiet i Bogotá og var riktig nok av litt enklere standard enn det vi er vant til på Viken. Likevel kom oss gjennom det vi skulle med god hjelp av vår kjære allvitende lærer, Jostein.

Til lunsj spiste vi ris, en form for kjøtt i tillegg til stekt grønn banan. Lunsjen her i Colombia er noe større en hva vi er vant til i Norge, noe som medførte rester. Restene ble gitt til noen av de utallige hundene som sprader rundt hvert et gatehjørne i Soacha.

Deretter forberedte en del av oss noen allsanger som vi skal delta med på gudstjenesten søndag morgen.  Mens noen øvde, spilte andre fotball med noen av barna, mens andre fikk lynkurs i Marimba og diverse rytmeinstrument. Jeg tror jeg snakker for alle når jeg sier at tilsynelatende enkle rytmer var mye vanskeligere enn man skulle tro.  Mye av tiden ble også brukt til å leke med barna i dere nye lekestativet utenfor kulturhuset.




_MG_6868

Vår kjære lærer Gro Ann brukte noe av ventetiden på å  lære en et par Colombianske gutter å strikke.
Med jevne mellomrom, etter å spilt litt fotball, eller prøvd å få til en rytme på Marimba, slår det meg hvor stort omfanget av fattigdom og nød er. Det er vanskelig å ta innover seg, men samtidig veldig fint!
Dagen i dag ble avsluttet i en julegate i Bogotá! Om alt var fint er et spørsmål, men koselig var det. Tror mange fikk et lite snev av julestemning mens vi vandret bortover de lysende gatene.


Leave a comment